TOON BEVERS 60 JAAR BIJ KUNST EN VERMAAK

Kunst en Vermaak heeft een super jubilaris gehuldigd: in 2023 is Toon Bevers 60 jaar bij het koor. Zijn kinderen, kleinkinderen, leden en genodigden waren aanwezig bij deze bijzondere gelegenheid.
Toon is begonnen met zingen bij Kunst en Vermaak in 1951. Hij zou dus eigenlijk al 72 jaar bij het koor zijn geweest, ware het niet dat het koor zelf 12 jaar (van 1962 tot 1974) in de pauzestand heeft gestaan.
Hij is lang een actief en trouw lid geweest met zingen - eerst bij de tenoren, later bij de bassen - en heeft als penningmeester in het bestuur gezeten. Inmiddels is hij ruim 10 jaar rustend lid, maar nog altijd aanwezig bij activiteiten van het koor, waardoor hij sterk verbonden blijft met het koor.
Namens het bestuur en alle leden werd hij hartelijk bedankt en als blijk van waardering kreeg hij een speciaal voor hem gemaakt zilveren speldje: een afbeelding van de vlag van de vereniging.
We wensen hem nog veel plezier bij Kunst en Vermaak!

 

10 JAAR BIJ HET KOOR

Annie Reijnders, Anneke Richie, Annie Mens en Hans Mulder kregen op 10 juli 2023 een bloemetje omdat zij 10 jaar bij het koor zijn.

 

VIER JUBILARISSEN BIJ KUNST EN VERMAAK

             

Op 16 mei 2022 werden 4 jubilarissen gehuldigd. Riekie Verbakel ontving een zilveren speldje voor 25 jaar lidmaatschap. Zij heeft altijd bij de alten gezongen. Tonnie Mertens een gouden speldje voor 50 jaar. Behalve als een actieve zangeres heeft ze zich ook ingezet voor andere zaken om het zingen heen. Helma van den Heuvel en Dina Bouwmans kregen een oorkonde omdat zij beiden 40 jaar bij het koor zijn. Helma zingt bij de sopranen, een solo zingen gaat ze niet uit de weg. Ook is ze al meer dan 20 jaar een gewaardeerd bestuurslid. Dina zingt bij de alten en is al heel lang een trouw lid.
En natuurlijk werden ze in de bloemetjes gezet. Inmiddels zijn de dames zelfs al langer lid, omdat vanwege de coronaperikelen deze huldiging uitgesteld moest worden. Het leverde alsnog een gezellige avond op met leden en introducés.

Foto van links naar rechts: Tonnie Mertens, Dina Bouwmans, Riekie Verbakel en Helma van den Heuvel.


ARTIKEL IN EINDHOVENS DAGBLAD:
(klik op plaatje voor groter beeld)

             


ORGELMUZIEK BEURS OP 30 NOVEMBER 2019

We houden deze beurs apart van onze normale boeken- en platen beurzen, omdat dit is voor een speciaal publiek. Het betreft hier een unieke verzameling voor "specialisten en verzamelaars". Het is een collectie uit de erfenis van Harrie Scheepers, organist en muziekleraar uit Deurne. Er zijn meer dan 200 LP vinyl platen, waaronder veel unieke platen uit de jaren 70 van beroemde organisten, en meer dan 100 boeken, het merendeel vakliteratuur.

De beurs vindt plaats op zaterdag 30 november van 10.00 tot 16.00 uur in Het Parochiehuis, Gemertseweg 2, te BakelDORA VAN DE LAAR EN ANNIE VERHOEVEN 50 JAAR BIJ KUNST EN VERMAAK

Op 1 juli 2019 heeft het Bakels Gemengd Koor “Kunst en Vermaak” Dora van de Laar en Annie Verhoeven gehuldigd i.v.m. hun 50-jarig jubileum.

Beiden zingen vol enthousiasme bij de sopranen. Zij zijn allebei actief en trouw lid.
Dora heeft extra taken vervuld bij het koor, zoals deelname aan het bestuur, het verzorgen van de koorkleding in het verleden en het op weg helpen van Sint en Piet.
Annie werd 25 jaar lang op maandagavond door haar man vanuit Dierdonk gebracht en gehaald. Hij gunde haar een avondje uit.

Namens het bestuur en alle leden werden ze heel hartelijk bedankt voor hun inzet en zang voor het koor in al die 50 jaar en als waardering kregen ze een gouden speldje opgespeld, voorstellende een G-sleutel, als blijvende herinnering en dankbaarheid van het koor. En natuurlijk werden ze ook in de bloemetjes gezet. Dora en Annie: nog veel plezier bij Kunst en Vermaak toegewenst !BOEKEN
- EN PLATENBEURS 2018

Deze beurs werd dit jaar gehouden op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober in het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel. Meer dan 35.000 boeken, een compleet nieuwe voorraad, uitgestald per onderwerp, prijs €2 per kg.
Er was dit jaar bijzondere aandacht besteed aan de selectie en presentatie van de vinyl platen en CD's. Hartelijk dank aan Roland de Kroon hiervoor. Er zijn door Marius nieuwe kistjes gemaakt, waardoor men gemakkelijker door de platen kan "bladeren".

Hieronder een filmpje van Omroep Centraal.

 VOORJAARSCONCERT REGIO KOREN 8 april 2018


Kunst en Vermaak organiseerde op 8 april een voorjaarsconcert
in de kerk van Bakel, samen met het Houts Gemengd Koor uit Helmond, Gemengd Koor “Euphonia” uit Aarle-Rixtel en ensemble Com Cinco uit Gemert. In onderstaand filmpje 4 verkorte nummers van de in totaal 36 muziekstukken.

 

 

 

 

 

Webdesign Desitech  Bakel